celery yaprakları için ürünler (2)

Tarçın (Kesilmiş)

Tarçın (Kesilmiş)

{"Kategori":"Tek Baharatlar","Tat ve Aroma":"Çok ince, hoş tatlı bir aroma ile acı-odunsu bir koku ve karanfil notaları.","Malzemeler":"Tarçın","Alerjisi Olanlar İçin Not":"Kuruyemiş, yer fıstığı, susam, hardal ve kereviz izleri içerebilir.","İçerik":"30 g beyaz teneke kutuda","Kullanım":"Ceylon tarçını, Sri Lanka'dan gelir ve orada tarçın ağacının kabuğundan elde edilir. Kokusu ve tadı, daha ucuz olan Çin Cassia tarçınından çok daha ince ve belirgin bir şekilde katmanlıdır ve ayrıca sağlık açısından endişe verici kabul edilen kumarin içeriği 400 kat daha azdır. Kesilmiş tarçın (2-7mm), kendi çay kreasyonlarınızı yapmak için çok uygundur."}
Defne Yaprağı

Defne Yaprağı

Defne yaprağı, bilimsel olarak Laurus nobilis olarak bilinir, belirgin tadı ve aroması nedeniyle mutfakta sıkça kullanılan aromatik bir bitkidir. Akdeniz bölgesine özgü olan defne yaprağı, herdem yeşil defne ağacından elde edilir. Yapraklar koyu yeşil ve parlak olup, deri benzeri bir dokuya sahiptir. Genellikle bütün olarak kullanılır ve çorbalara, güveçlere, soslara ve marine edilmiş yiyeceklere eklenerek onlara hafif çiçeksi bir tat katmak için kullanılır. Defne yaprağı, Bouquet garni ve Provence otları gibi geleneksel baharat karışımlarında da önemli bir bileşendir. Mutfaktaki kullanımının yanı sıra, defne yaprağı potansiyel sağlık yararları nedeniyle de kullanılmaktadır; bunlar arasında iltihap önleyici, antioksidan ve antimikrobiyal özellikler bulunmaktadır. Ancak, defne yapraklarının güçlü tadı nedeniyle ölçülü bir şekilde kullanılması gerektiğini unutmamak önemlidir.